Wijnkoelers

‘De grillige, soms wellustige vormen, met namen als Virilis Toros (voor een Spaanse Rioja), Magique d’Afrique (voor een Zuid-Afrikaanse wijn) en Amuse Bouche (voor de smaakbeleving) verbeelden het plezier van wijnbeleving en zintuiglijk genot,’ aldus een van de recensenten. Kortom, wijnkoelers met ‘karakter’, begonnen als een grapje en uitgegroeid tot een hele collectie.

Het zijn handgevormde unica voorzien van diverse lagen glazuur, waaronder 12% goud- en/of zilverluster, en een aantal malen gestookt op 1060˚C. Gemakkelijk in gebruik: vullen met koud water, even laten intrekken en weer leeggieten. De ongeglazuurde binnenzijde van het aardewerk zuigt het koele water op en werkt als een thermische wand, net als amforen uit de tijd van de Grieken en Romeinen.

Natuurlijk kunt u ook zelf een eigen idee voor een wijnkoeler aandragen, om een uniek exemplaar of een aantal in serie te laten produceren.

Voor publicaties in de media, zie:

Prijzen op aanvraag.